top of page

Ideo Ideis - Exprimă ce ești

Actualizată în: 21 mai 2021

În 2021, Ideo Ideis e despre Identitate. Identitatea, ca temă, a fost mereu parte din esența Ideo Ideis, dar în anul acesta vrem să fie motorul principal care ne și îți ghidează căutările.


Intern, tema reflectă ce s-a întâmplat în ultimele luni în culise: întrebări despre cine suntem și care e rolul nostru ne-au ghidat într-un proces de redefinire a identității pe care am construit-o în ultimii 15 ani. Și care, ca rezultat, crește într-un manifest artistic și social, sub o identitate nouă și cu o serie de instrumente noi care duc esența experienței de învățare la mai mulți adolescenți.


Extern, identitatea este în centrul căutărilor din adolescență și al întâlnirilor pe care Ideo Ideis le propune. Prin care îți spunem că adolescența nu trebuie să se încheie cu un răspuns definitiv. Ci cu îmbrățișarea procesului ca răspuns și cu instrumentele necesare pentru a găsi momentele de adevăr de pe parcurs și a le scoate la suprafață.




Am imaginat un narativ mai degrabă fragmentar, bazat pe experiențe senzoriale, trăite de niște personaje care sunt încă într-un proces de explorare. Fiecare dintre ele vine din locuri diferite. Însă, de departe, își trimit semnale cunoscute unii altora: oglinzi, reflexii, fascicule. Jocul cu lumina declanșează căutarea. Fiecare se grăbește să ajungă în acest spațiu sigur, în care e loc și de introspecție, dar și de fun, în care pot să învețe lucruri alături de alții care le seamănă. În care jocul e ok și miza nu e un răspuns bătut în cuie. În care poți să înțelegi lucrurile în felul tău.

Andreea Borțun, Co-Fondator Ideo Ideis, Regizoarea spotului



Exprimă ce ești vorbește despre spațiul în care tu ai surpriza de a te întâlni cu tine printre secvențe și decoruri, între rândurile pe care le pui pe hârtie, printre unghiurile noi în care îți răsucești corpul sau în vocea care ți se înalță până la rândurile din spate.

Vrem să știi că suntem aici pentru când te împotmolești în prea multe păreri. Tu lasă neoboseala căutării să te apropie de vocea ta. Noi îți oferim un spațiu în care să o amplifici. Împreună dăm glas viitorului de care ai nevoie în devenirea ta. Și-l facem să se întâmple.


 

Le mulțumim tuturor celor care au făcut posibilă campania de anul ăsta. Echipa adună la un loc alumni, traineri și prieteni și a fost o bucurie să ne revedem cu toții. Așa că le mulțumim Alexandrei, Dianei, Unei, lui David și Daniel pentru vulnerabilitate și neoboseală. Andreei Borțun pentru imaginație, scenariu și regie. Borokăi Biro pentru empatia cu care a pus în imagini lumea noastră. Lui Claudiu Popescu și Adi Bulboacă pentru că i-au surprins esența în cadre. Roxanei Bain pentru că a avut grijă de montaj. Stefaniei Cîrcu pentru vocea care ne duce manifestul către voi. Anei Fierăscu și Dumitranei Lupu pentru siguranța din producție. Lui Adrian Piciorea pentru ritmul de acid jazz electrizant. Adrianei Guță pentru detaliile grafice care întregesc cadrele și Carinei Cozminschi pentru narativul care le unește. Echipei din spatele camerei formată din Georgică Ilie (Focus Puller), Mihai Grânaru (Electrică), Florin Ene (Grip), Alin Tudor (Asistent de cameră). Lui Bogdan Dumitrache & echipei Apollo 111, Adrian Pădurețu, Gabriela Suciu, Floriana Sandu, Andrei Tălpigă și voluntarilor Cătălin Ionescu, Vlad Andrei Cîrcumaru și Edi Mirea pentru ajutorul lor.

bottom of page