top of page

ateliere
de explorare prin teatru

adolescenți & adulți
București, OTOTO
ideo ideis festivalul #18, foto Claudiu Popescu B&W (5)
ideo ideis festivalul #18, foto Larisa Balta, B&W (12)

Experiențe formatoare și revelatoare prin jocuri și activități inspirate din teatru.

Alege atelierul
care ți se potrivește

traineri:

Liviu
Romanescu

Liviu Romanescu este actor, producător și trainer. Este absolvent al Universității de Artă Teatrală și Cinematografică ,,I.L.Caragiale’’ din București și al The Oxford School of Drama. Este co-fondator al hubului artistic Româno-Britanic Vanner Collective, alături de care din 2015 organizează turnee naționale și campanii de conștientizare pe teme actuale (sănătatea mintală, empatia, masculinitatea toxică, bullying, libertatea de expresie). Din 2023 este director artistic al Teatrelli, București.

În teatru, poate fi văzut în spectacolele ,,LUNGS’’, de Duncan Macmillan (Teatrul ACT), ,,Biloxi Blues’’ de Neil Simon și „Komorebi.Lumina care se filtrează printre copaci” (Teatrul Național din București), ,,Lemons. Lemons. Lemons. Lemons. Lemons.’’ de Sam Steiner (unteatru). 

Liviu Romanescu, ideo ideis 02.jpg

Ideo Ideis a fost locul în care m-am definit, locul în care am început să fac primele alegeri legate de drumul pe care merg în viață. A fost din prima ediție a Festivalului (2006) și a rămas în continuare un loc al întâlnirilor și al revelațiilor. Și dacă întrebați pe cei care au trecut de-a lungul anilor prin universul Ideo Ideis veți afla cel mai probabil același lucru.

 

Ideo Ideis este unul dintre motoarele dezvoltării prin educație alternativă pe care România le-a avut în ultimele două decenii, un curent care a pornit și cel mai onest, de la tineri către tineri.

 

Lasă-te să fii curios și hai să îl descoperi.

Ana
Covalciuc

Ana este actriță de teatru și film, trainer și co-fondatoare Acting Works.A absolvit Facultatea de Teatru, secția Actorie, în 2008, la U.N.A.T.C. „I.L. Caragiale” București, unde a obținut ulterior diploma de master (2010) și cea de doctorat (2014). Colaborează, de la absolvire, constant cu Teatrul „L.S. Bulandra”, Teatrul Național București, Teatrul Metropolis, Teatrul de Comedie, Godot și ArCuB.

În 2015, a fost nominalizată la categoria „Cea mai bună actriță într-un rol secundar” la Premiile UNITER, pentru rolul Proprietăreasa din spectacolul „Omul cel bun din Seciuan”, regia Andrei Șerban, de la Teatrul „L.S.Bulandra”.

În film a lucrat cu Cristi Puiu, Bogdan Theodor Olteanu, Germain Kanda, Teona Galgoțiu, Sarra Tsorakidis, Andrei Huțuleac. Vali Hotea, Ciprian Mega - cea mai recentă premieră fiind filmul „21 de rubini”. Pentru rolul Giulia din filmul „Lebensdorf”, regia Vali Hotea, a fost nominalizată la Gala UCIN 2023 la categoria „Cea mai bună actriță în rol secundar”. 

Ana Covalciuc, ideo ideis 06

Ideo este locul în care m-am format ca trainer, m-am reîntors la „bază” ca actriță, mi-am întărit încrederea că și cei mai mici pot face lucruri mari și că lumea poate fi un loc mai bun atunci când oamenii cresc cu încredere, curaj și modele sănătoase.

În cei 15 ani de când sunt trainer Ideo am văzut impactul pe care care festivalul îl are asupra viitorilor adulți. Am văzut cât de importantă e grija, responsabilitatea și disponibilitatea pe care și le exersează față de colegii din trupă. Am văzut copii foarte timizi care se deschid, într-un spațiu sigur, ajungând să facă lucruri incredibile. I-am văzut devenind adulți implicați în societatea din care fac parte, profesioniști de top indiferent de domeniu. 

Cred tare că o experiență socială deschizătoare de minți și suflete cum e cea ce se naște la un atelier Ideo Ideis poate ajuta pe oricine la vârsta asta delicată a adolescenței și abia aștept să-mi cunosc colegii de atelier!

Mihai
Prejban

Prejban Mihai este absolvent al Universității de Artă Teatrală și Cinematografică ,,I.L.Caragiale’’ din București și angajat al Teatrului Evreiesc de Stat încă de la absolvire. Activează ca actor, trainer și muzician în diferite contexte creative.

 

Experiența profesională cuprinde colaborări cu regizori români din diferite generații, precum și regizori străini din SUA, UK, Germania, Ungaria sau Rusia și participări la festivaluri în Polonia și Serbia. Compune și produce muzică de teatru și se întâlnește cu alți actori și muzicieni pentru experimente teatral-muzicale.

 

Este trainer Ideo Ideis din 2006 și a lucrat cu majoritatea trupelor de profil din țară.

Mihai Prejban, ideo ideis 03

Ideo Ideis pentru mine a reprezentat atât un spațiu de autocunoaștere, de formare, cât și un loc sigur de întâlniri cu alți iubitori de teatru. Relațiile au rămas sudate în timp, transformându-ne într-o comunitate foarte solidă, responsabilă și activă.

 

Ideo Ideis este o gazdă culturală excepțională. Hai și tu!

ateliere pentru adolescenți:

teamwork

atelier de șlefuit superputeri

Transformăm vulnerabilitatea în forță și limitele în „propulsoare” prin jocuri și activități de echipă, pentru a ne redescoperi și a ne deschide cu încredere și curiozitate, într-un spațiu sigur, în care nu există „corect” sau „greșit”, ci doar o lume infinită de posibilități.

objects [ideo ideis atelierele] modul 2, 1

grupa 1:

8 întâlniri x 3 h

OTOTO Urban Spaces 5,

Sf. Voievozi 20-24

trainer:

Liviu Romanescu, ideo ideis 02.jpg

Liviu

Romanescu

grupa 2:

8 întâlniri x 2 h

OTOTO Urban Spaces 5,

Sf. Voievozi 20-24

trainer:

Ana Covalciuc, ideo ideis 06

Ana

Covalciuc

ateliere pentru adulți:

self awareness

atelier de
calmat anxietăți

Cum ar fi ca în mijlocul agitației, a haosului urban, tu să îți iei un moment doar pentru tine? Să show up for yourself. Să poți să îți calmezi mintea, să preiei controlul atenției tale, să poți din nou să respiri, să vezi cu adevărat ce e în fața ta, să zâmbești? Și toate astea prin cele mai fun activități inspirate din teatru. 

feather 01.png

iunie-iulie

OTOTO

Calea Victoriei nr. 153

traineri:

Ana Covalciuc, ideo ideis 06
Mihai Prejban, ideo ideis 03

Ana

Covalciuc

Mihai

Prejban

cu ce pleci acasă 

ideo ideis festivalul #18, foto Larisa Balta B&W (13)

#tedescoperi

înveți cum să îți conștientizezi propria voce, corpul, postura și limbajul non-verbal

foto fest #18, larisa B&W (1).jpg
ideo ideis festivalul #18, foto Larisa Balta, B&W (6)

îți dezvolți curajul de a-ți face ideile auzite, convingător, autentic și bine articulat

#îndrăznești

#teconectezi

îți explorezi punctele forte și exersezi cum să te pui în valoare în cadrul echipei

regulament
de participare
întrebări
frecvente
cheamă-ne
în școala ta
cheamă-ne
la tine la birou
photo ideo ideis (119).jpg
Infinite posibilități
de a explora lumea
prin teatru.

ateliere găzduite de

OTOTO, logo alb
Urban Spaces, logo color
bottom of page