festivalul național de teatru tânăr

#16   |   9-15 august
O sărbătoare dedicată trupelor de teatru de adolescenți, o săptămână de inspirație culturală în Alexandria și comunitățile din care fac parte adolescenții. 
0

Spunem START înscrieri ediția #16!

citește despre formatul ediției și începe să te pregătești pentru procesul de înscriere

festivalul:

trupe

Experiența de învățare a fiecărei ediții e dedicată adolescenților din nouă trupe de teatru de liceeni, într-o săptămână de explorări prin teatru și arte alăturate, ghidați de artiști referință în domeniu care le devin traineri și mentori. Timp de trei zile, toți participanții trec prin experiența unui atelier de teatru și, la alegere, dans/film, artele devenind instrumente de conectare la sine și la ceilalți.

photo ideo ideis (102).jpg
photo ideo ideis (81).JPG

festivalul:

comunități

Un festival de teatru într-un oraș care n-a avut niciodată un teatru.

 

Ideo Ideis își are rădăcinile în Alexandria, comunitatea în care un grup de adolescenți s-a decis în urmă cu 15 ani că are nevoie de mai mult pentru propria dezvoltare. Că nu vor aștepta un teatru pentru a pune bazele unui festival de teatru care să le susțină interesele creative. La aceeași nevoie s-au conectat în ultimii 15 ani mii de adolescenți și sute de artiști și profesioniști de referință, care și-au adus explorările artistice pe străzile din Alexandria într-un program de evenimente gândit special pentru comunitate.

Vrem ca festivalul să îi inspire pe adolescenții care îi trec pragul să se întoarcă cu aceeași încăpățânare spre comunitățile lor și să le transforme în spațiile de care au nevoie în propria devenire. 

festival, ideo ideis 09.jpg

Vrei să fii printre primii care primesc vești despre festival?

animated-festival-descriptor-alb-no-BKG.