festivalul #16:
comunități
9-15 august 2021
Alexandria, Bacău, Baia Mare, Botoșani, Brașov, București, Buzău, Constanța, Sibiu
Orașele cresc spre înălțimi noi atunci când străzile sunt locuite de energia explorărilor creative, și mersul uzual al lucrurilor e întrerupt de momente de schimbare personală ale celor din comunitate.
Art&Play
Atelierele Art&Play au loc sub umbrela departamentului de Dezvoltare Comunitară din cadrul festivalului și propun un program gândit în parteneriat cu ONG-uri din toată țara, având ca scop diversificarea experiențelor educaționale ale comunității din Alexandria.
De la educație financiară, la implicare civică, de la filosofie, la ilustrație, atelierele aduc idei noi în centrul comunității și invită reprezentanții mai multor generații să le exploreze după propriile nevoi.
spectacole de teatru
Serile festivalului sunt dedicate unor spectacole de teatru profesionist, la care sunt invitați atât participanții adolescenți, cât și comunitatea din Alexandria.
Prin spectacolele invitate susținem întâlnirea dintre public și lentilele curajoase de a privi lumea ale teatrului contemporan, fie că e vorba de producții independente, trupe consacrate sau proaspeți absolvenți, audio, multimedia sau improvizație.
9-13 august
20:30
Acces gratuit
*Cu rezervare în prealabil la 0764 302 555.
spectacol de teatru comunitar-documentar
În 2020, „Biblioteca din Alexandria” a spus patru povești curajoase despre Alexandria, prin patru reprezentante de generații.
luni, 9 august
Centrul de Tineret
AG
durata: 1 oră
cinemateca târzie
Cinemateca târzie aduce în fața publicului din Alexandria unele dintre cele mai recente și premiate filme românești și europene, alături de membri ai echipelor de producție pregătiți să răspundă curiozităților publicului.
Proiecțiile au loc în aer liber și aduc subiecte actuale în mijlocul comunității.
9-13 august
Parc Vedea
Acces gratuit
*Cu rezervare în prealabil la 0764 302 570.
picturi pe ziduri
O încercare de a aduce arta vizuală în rutina spațiilor pe care le locuiește o comunitate, prin transformarea unor ziduri în pânze pentru artiști vizuali contemporani.
Îmbrăcate în haine noi, clădirile transformă fața orașului și micșorează distanța dintre locuitorii săi și arta contemporană.
Maria
Zurbagiu
centru pietonal, gangul de lângă Luca
Andrei
Felea
Str. Independenței, intrarea dinspre Vacanța Tur
Irina
Mocanu
centru pietonal, peretele Poștei Române