top of page

Ideo Ideis crește într-un manifest artistic și cultural.

Adolescent cu adolescent, ne propunem să creăm nuclee de revitalizare culturală în comunitățile din România, pentru a crește o generație conectată la sine și la ceilalți, o generație care are curajul să-și asume transformarea societății.


După 15 ani în care am creat cel mai mare eveniment dedicat educației alternative pentru adolescenți la Alexandria, Ideo Ideis devine mai mult decât Festivalul Național de Teatru Tânăr. Creștem într-un manifest artistic și social prin care mai mulți adolescenți au acces la întâlniri artistice hotărâtoare.Adolescența este perioada în care se petrec tot felul de transformări, mintea ta este plină de întrebări aparent fără răspuns, vrei să înțelegi cine ești și vrei să-ți faci vocea auzită. Drumul către tine însuți e plin de provocări. Dar și de entuziasm. Noi, Ideo Ideis, ne dorim să creăm acel spațiu sigur în care să ai parte de o experiență de învățare care să te îndrume să-ți găsești propria voce, să exprimi, liber și creativ, cine ești. Pentru ca drumul către tine să fie ceva mai lin. Pentru ca cei din jurul tău să se inspire din curajul tău.


Manifestul Ideo Ideis are în centru o experiență rotundă de dezvoltare personală unde nu există răspunsuri greșite ci doar chestionări curajoase ale prezentului. Niciunuia dintre cei 3.000 de adolescenți care ne-au trecut pragul în ultimii 15 ani nu le-am propus rețete, ci puncte de plecare pentru propriile întrebări și idei de unde să plece în căutarea răspunsurilor. Același plan îl avem și cu tine și întrebările tale.De la primele întrebări despre locul tău în lume și până la descoperirea potențialului creativ, am creat o experiență în mai multe acte care seamănă cu procesul tău continuu de cunoaștere de sine. Astfel au ajuns să ia naștere Capsulele de teatru și deșteptări, Laboratorul de explorare personală prin teatru și arte alăturate, Tabăra de arte performative și revelații,Teatrul tânăr, Producții de teatru, filme și inclasabile, păstrând, bineînțeles, esența de la care a pornit toată această călătorie, Festivalul Național de Teatru Tânăr.


Aducem o platformă de oameni, idei și resurse creative mai aproape de tine, să-ți însuflețească explorările personale și să te provoace să-ți întorci creativitatea și către comunitățile din care faci parte. Credem într-un viitor al curajului și al adolescenților care încep să-l construiască.


Sub umbrela teatrului și a exprimării artistice, ne deschidem brațele tuturor adolescenților care vor să-și exploreze vocea interioară și să găsească libertatea de a o exprima.
Bun-venit în călătoria Ideo Ideis.
Comments


bottom of page