top of page

Atelierele Art&Play, o promisiune pentru comunitatea din Alexandria

Orașele cresc spre înălțimi noi atunci când străzile sunt locuite de energia explorărilor creative, și mersul uzual al lucrurilor e întrerupt de momente de schimbare personală ale celor din comunitate. Promisiunea unui astfel de viitor inspiră, an de an, departamentul de Dezvoltare Comunitară să gândească un program de ateliere personalizat localnicilor din Alexandria, sub secțiunea Art&Play.


Astăzi spunem START înscrierilor pentru o serie de peste 20 de ateliere destinate copiilor, adolescenților și adulților alexăndreni. Atelierele au loc în cadrul ediției #16 a Festivalului, între 10-13 august, iar participarea e gratuită, cu înscriere la butonul de mai jos.În secțiunea Art&Play nevoile comunității locale se întâlnesc cu entuziasmul unor profesioniști care vor să dea mai departe cunoștințele și pasiunile lor într-o formă aplicată, prin unelte creative. Un grup de artiști, activiști, consilieri și formatori au despicat conceptul de dezvoltare comunitară și au propus activități care să-i acopere toate înțelesurile: de la corp sănătos, la finanțe responsabile și de la vlogging, la explorări vocaționale. Atelierele aduc idei noi în gândurile orașului și-i îndeamnă pe localnici să-și vadă comunitatea ca pe un spațiu care provoacă la creativitate, dezbatere și schimbare.


Pentru ediția #16, departamentul de Dezvoltare Comunitară, aflat în grija Silviei Guță, propune trei umbrele sub care va ghida explorările localnicilor:

--

ateliere de explorare personală

spații pentru primele întrebări despre lume sau propriul corp, despre primele relații sau comunicarea în familie

--

ateliere de arte & meserii

incubatoare de pasiuni, fie că e vorba de arte grafice, poezie sau vlogging

--

ateliere de implicare & integrare socială

cărămizile unui viitor implicat, onest și optimist
În total, atelierele deschid oportunitatea de participare unui număr de 240 de participanți, care-și pot urma curiozitatea și rezerva locul la atelierul sau atelierele care îi interesează până pe 3 august, ora 23:59.


Programul a fost gândit în parteneriat cu traineri din mai multe ONG-uri naționale: ON Institute, Fundația OTP Bank, Poethree Collective, Funky Citizens, Forum Apulum și In a Relationship. Comunitatea din Alexandria va avea ocazia să-i cunoască îndeaproape pe traineri și să afle mai multe despre viitorul pe care-l costruiesc prin activitatea lor într-o serie de discuții despre rolul educației non-formale într-un oraș mic, plecând de la exemplul Alexandriei. Mai multe detalii despre dezbateri poți găsi pe pagina dedicată secțiunii Art&Play.
atelierele Art&Play, Ideo Ideis Festivalul #16, cover image

Alexandria e locul care a inspirat Festivalul și alături de care am crescut în ultimii 16 ani. Chiar dacă Ideo Ideis devine mai mult decât un festival, promisiunea de responsabilitate și constanță pe care o facem comunității în fiecare an prin ateliere Art&Play rămâne la fel de puternică, și ne deschidem brațele la fel de larg către cei care vor să-și redescopere locul în comunitate.


Comments


bottom of page