top of page

Spunem START înscrieri Festivalul Ideo Ideis #16!

O sărbătoare dedicată trupelor de teatru de adolescenți, o săptămână de inspirație culturală în Alexandria și comunitățile din care fac parte adolescenții, festivalul își deschide cu entuziasm înscrierile pentru o nouă ediție. Între 9-15 august, întins peste opt orașe ale trupelor participante și cu rădăcinile în Alexandria, festivalul celebrează și amplifică explorările începute de adolescenți în trupa de teatru, locul care le adăpostește căutările și întrebările despre sine.


Dacă ești într-o trupă de teatru de liceeni, te invităm să-ți înscrii trupa la o săptămână plină cu un program de explorări artistice, ghidate de super-artiștii pe care caravana Ideo Ideis îi aduce în orașele trupelor participante. Iar dacă nu ești într-o trupă, festivalul s-ar putea să fie locul în care îți găsești viitorii colegi de trupă! Mai multe detalii în curând.



Entuziasmul despre care spuneam mai sus se datorează și faptului că, în ultimul an, ne-am inspirat de momentele dătătoare de curaj din festival și l-am lăsat să devină un nucleu în jurul căruia începem să descriem un nou univers de experiențe artistice dedicate adolescenților. Chiar dacă devenim mai mult decât un festival, săptămâna din august care vibrează în ritmul căutărilor trupelor de teatru din țară rămâne o parte principală a noului manifest care, pentru anul 2021, e dedicat IDENTITĂȚII.


Identitatea e în centrul căutărilor din adolescență și al întâlnirilor pe care le propunem prin festival și noile experiențe. Prin îndemnul Exprimă ce ești le spunem tinerilor că adolescența nu trebuie să se încheie cu un răspuns definitiv. Ci cu îmbrățișarea procesului ca răspuns și cu instrumentele necesare pentru a găsi momentele de adevăr de pe parcurs și a le scoate la suprafață. Iar înscrierea la festival îi aduce cu un pas mai aproape de astfel de momente.


Credem că explorările personale pot să aibă loc doar în siguranță, așa că festivalul se va întâmpla și anul acesta în cele opt orașe ale trupelor participante, unde trimitem caravana Ideo Ideis + Alexandria, cu un program de evenimente care să-i inspire pe adolescenți despre locul lor în cultura locală. Pagina dedicată trupelor conține toate informațiile despre înscriere și formatul experienței. Primim aplicații până pe 22 iunie, 23:59, iar trupele selectate le vom anunța nu mai târziu de data de 29 iunie 2021.


 

Ce e nou?

Anul 2020 ne-a provocat să ne întindem pentru prima oară brațele în afara Alexandriei. Chiar dacă de la distanță, a fost o ediție pe care am trăit-o pe deplin împreună. După experiența anului trecut, ediția #16 își propune să aducă mai mult din spiritul de festival în orașele trupelor participante. Pentru asta, una dintre zile va fi dedicată spectacolelor de teatru tânăr ale trupelor participante. Fiecare trupă va juca spectacolul cu care s-a înscris la festival în fața comunității, iar reprezentația va fi urmată de un artist talk cu mentorul pe care caravana Ideo Ideis îl aduce în fiecare din comunități.



Și cu asta, spunem oficial START înscrieri pentru Festivalul Național de Teatru Tânăr #16!



bottom of page