top of page

În vara asta te bucuri de revelații – teatru sau film, alegerea e a ta!

Ajunsă la cea de-a doua ediție, Tabăra de arte performative și revelații Ideo Ideis, a intrat pe ultima sută de metri în cursa înscrierilor. 1 iunie este termenul limită până la care adolescenții cu vârste între 14 și 19 ani pot decide să participe la unul dintre cele două incubatoare de creație propuse de noi – teatru sau film.


Săptămâna de tabără va fi împărțită între repetiții, activități de apropiere de grup, momente de introspecție, mentorat și artists-talks. Toate desfășurate după un program bine gândit pentru a facilita crearea unui produs cultural 100% original: un spectacol de teatru sau un scurtmetraj.


tabăra de teatru

Tabăra de teatru va avea loc în perioada 19-26 iunie, timp în care participanții vor lucra alături de un regizor și un scenograf la un spectacol de teatru original și vor primi îndrumare personalizată de la un mentor. Ediția de anul acesta îi are ca mentori în ale teatrului pe Tudor Chirilă și Maria Obretin, două prezențe constante în familia Ideo Ideis, doi actori foarte cunoscuți iubitorilor de teatru și film. Regizorii care-i vor ghida pe adolescenți în procesul de explorare a etapelor de realizare a unui spectacol de teatru sunt Matei Lucaci Grunberg, Radu Iacoban, Alex Bogdan, Iulia Grigoriu, toți prezenți în stagiunile mai multor teatre naționale, de stat dar și independente. Scenografii Tudor Prodan și Iulia Gherghescu vor aprofunda tainele din spatele realizării costumelor și decorurilor, astfel încât produsul final să poată fi complet și complex, un produs cultural gata să fie prezentat lumii întregi.


tabăra de film

Tabăra de film se va desfășura în perioada 26 iunie-3 iulie, timp în care se va pava drumul către un scurtmetraj realizat de la A la Z. Repetiții, duble, filmări și montaje sunt principalele activități pe care participanții le vor experimenta, alături de regizorii Nicolae Constantin Tănase (Lumea e a mea, Cap și Pajură), Ivana Mladenovic (Soldații, Poveste din Ferentari, Ivana cea Groaznică), Tudor Jurgiu (Câinele japonez, Poate mai trăiesc și azi) și Ruxandra Ghițescu (Otto Barbarul), cu ajutorul scenaristei Raluca Mănescu. Mentorii taberei de film sunt de asemenea două prezențe obișnuite celor din familia Ideo Ideis și anume actorii Alexandru Papadopol și Andreea Grămoșteanu.


Locul care va găzdui și în 2022 explorările creative propuse de Ideo Ideis este Pensiunea Banffy, din stațiunea Bradul, o zona de poveste, lângă pădure, unde aerul curat de munte, arhitectura locului și liniștea naturii vor oferi toate premisele unor explorări artistice realizate în tihnă. Pe perioada taberelor, pensiunea este dedicată în totalitate participanților, trainerilor și mentorilor, pentru că acest tip de explorări personale au nevoie de intimitate.



Am găsit răspunsuri la întrebări care mă frământau de mult, și au apărut altele noi, care să mă ambiționeze și să mă dezvolte la timpul potrivit.


Văd în mine hotărâre, ambiție, încredere și simt că am crescut.


În tabără m-am hotărât că vreau să-mi urmez visul și să dau la UNATC și în mine s-a născut o dorință invincibilă de a lupta pentru visul meu, pentru a ajunge acolo unde îmi doresc.


Acestea sunt doar câteva din mărturiile participanților de anul trecut.


 

Poți afla mai multe detalii despre tabăra >>> aici <<<, iar dacă vrei să-ți faci o idee despre cum s-au simțit adolescenții care au încercat călătoria propusă de noi anul trecut, te invităm să dai PLAY acestor filmulețe:







Dacă vrei să (re)scrii următorul capitol din Tabăra Ideo Ideis, mai ai timp până pe 1 iunie să te înscrii. Poți plăti și în 2 tranșe! Dacă mai ai orice fel de întrebări sau curiozități, lasă-ne un mesaj pe oricare din canalele noastre de comunicare și vom reveni la tine cât ai zice IDEO: ideoideis.ro/contact


bottom of page