festivalul:

trupe

O sărbătoare dedicată trupelor de teatru de adolescenți, o săptămână de explorări prin teatru și arte alăturate.
photo ideo ideis (122).jpg

Am selectat trupele cu care ne vom (re)uni vara aceasta la festival!

Acum chiar că numărăm zilele până la marea adunare din Alexandria.
Mulțumim pentru efort și încredere tuturor celor care s-au înscris!

Artwist

Baia Mare

A.C.T

Bacău

3,14

Buzău

Atelierul de Teatru

Botoșani

Gong

Roman

Praf de Stele

Constanța

Cuadro

București

Amprente

Brașov

Alter Ego

Alexandria

cine?

trupe de teatru tânăr (liceeni)

când?

15-21 august 2022

unde?

Alexandria

Festivalul își propune să celebreze și să amplifice explorările pe care le-ai început în trupa de teatru, printr-o serie de ateliere care te aduc mai aproape de sine și de colegii tăi de generație, și printr-un program de evenimente care să te inspire despre locul tău în cultură și societatea mai largă. 

teatru

Timp de patru zile, trupa ta va fi ghidată de un trainer printr-o serie de exerciții inspirate din arta actorului, în care jocul se împletește cu lecții despre potențialul vostru creativ.

arte alăturate

Ateliere de dans/film create de artiști referință din fiecare domeniu vă completează experiența de învățare și vă provoacă curiozitatea artistică către alte domenii alăturate teatrului.

întâlniri

Programul de ateliere e întregit printr-o serie de întâlniri cu idei culturale diverse, sub formă de talk-uri, proiecții și mentorat, care vor oferi context experienței tale creative și lentile noi de raportare la artă.

festival, ideo ideis 07.jpg

formatori

Explorările creative ale fiecărei trupe sunt susținute de trei artiști și pedagogi străluciți, oameni care sunt esența Ideo Ideis și a experienței de învățare prin care au trecut până acum mii de adolescenți.

trainer teatru

Trainerul de teatru o să-ți urce curajul pe o scenă și o să-ți ridice cortina vulnerabilității printr-o serie de exerciții de explorare personală inspirate din arta actorului.

trainer arte alăturate

Trainerul de arte alăturate  o să-ți facă o introducere în dans sau film, cât să-ți antreneze curiozitatea și să planteze sămânța unei pasiuni pe care o poți fructifica mai departe.

mentor

Mentorul e acolo ca să-ți fie ghid printre toate întrebările care vor apărea pe drum și să-ți dea idei despre cum să le privești cu ochii noi descoperiți.

festival, ideo ideis 13.jpg

Am selectat trupele cu care ne vom (re)uni vara aceasta la festival!

animated-festival-descriptor-alb-no-BKG.