festivalul:

trupe

O sărbătoare dedicată trupelor de teatru de adolescenți, o săptămână de explorări prin teatru și arte alăturate.
campanie ID, festivalul, ideo ideis 01.g
0

Spunem START înscrieri ediția #16!

citește în continuare despre formatul ediției și începe să te pregătești pentru procesul de înscriere

cine?

trupe de teatru de liceeni

când?

9-15 august

înscrieri?

1-22 iunie

unde?

Alexandria + 8 orașe

Festivalul își propune să celebreze și să amplifice explorările pe care le-ai început în trupa de teatru, printr-o serie de ateliere care te aduc mai aproape de sine și de colegii tăi de generație, și printr-un program de evenimente care să te inspire despre locul tău în cultură și societatea mai largă.
 
În urma preselecției vor fi selectate 8 trupe din țară și una din Alexandria. Dacă trupa ta este selectată, trimitem caravana Ideo Ideis în orașul tău, pentru o săptămână plină cu un program de explorări artistice. 

teatru

Timp de patru zile, trupa ta va fi ghidată de un trainer printr-o serie de exerciții inspirate din arta actorului, în care jocul se împletește cu lecții despre potențialul vostru creativ.

arte alăturate

Ateliere de dans, film, scriere creativă și fotografie create de artiști referință din fiecare domeniu vă completează experiența de învățare și vă provoacă curiozitatea artistică către alte domenii alăturate teatrului. În urma selecției, fiecare trupă va trebui să aleagă unul dintre atelierele de arte alăturate. Toți membrii trupei vor participa la același atelier.

întâlniri

Programul de ateliere e întregit printr-o serie de întâlniri cu idei culturale diverse, sub formă de talk-uri, proiecții și mentorat, care vor oferi context experienței tale creative și lentile noi de raportare la artă.

teatru
dans
film
fotografie
scriere
    creativă
spectacole
artist talks

spectacole

Una dintre zilele festivalului este dedicată spectacolelor de teatru tânăr ale trupelor selectate. Fiecare trupă va juca în propriul oraș spectacolul cu care s-a înscris la festival, iar reprezentația va fi urmată de un artist talk cu mentorul. Echipa festivalului va fi alături de trupe în organizarea evenimentului.

festival, ideo ideis 07.jpg

formatori

Explorările creative ale fiecărei trupe sunt susținute de trei artiști și pedagogi străluciți, oameni care sunt esența Ideo Ideis și a experienței de învățare prin care au trecut până acum mii de adolescenți. Grupuri de trei formatori vor merge cu caravana Ideo Ideis în orașele trupelor selectate. 

trainer teatru

Trainerul de teatru o să-ți urce curajul pe o scenă și o să-ți ridice cortina vulnerabilității printr-o serie de exerciții de explorare personală inspirate din arta actorului.

trainer arte alăturate

Trainerul de arte alăturate  o să-ți facă o introducere în dans sau film, cât să-ți antreneze curiozitatea și să planteze sămânța unei pasiuni pe care o poți fructifica mai departe.

mentor

Mentorul e acolo ca să-ți fie ghid printre toate întrebările care vor apărea pe drum și să-ți dea idei despre cum să le privești cu ochii noi descoperiți.

festivalul #15

În 2020 am introdus pentru prima oară conceptul caravanelor, prin care experiența festivalului a ajuns în orașele celor opt trupe selectate + Alexandria în formula magică de trainer teatru + trainer arte alăturate + mentor.

 

Așa a arătat ediția #15 prin trupele și oamenii care i-au dat viață:

Alexandria

ALTER EGO

trupă teatru tânăr

Mircea Postelnicu

trainer teatru

Denis Bolborea

trainer arte alăturate | dans

Andreea Grămoșteanu

mentor

festival, ideo ideis 13.jpg

Înscrie-ți trupa la o săptămână de explorări artistice!

trupe de teatru de liceeni     |     9-15 august     |     Alexandria + 8 orașe

Nu ești într-o trupă de teatru?

Atunci festivalul ar putea să devină locul în care îți găsești viitorii colegi de trupă. 
 
Rămâi aproape, ca să afli printre primii cum.